Den där tavelväggen

Äntligen kan jag skriva att tavelväggen är klar! Nästan..! Haha alla tavlor förutom en är uppe nu. Det har inte alls varit så lätt som jag trodde det skulle va... Som jag skrivit förut är alla tavlor loppisfynd och i väldigt olika skick. De flesta av tavlorna hade ingen fästanordning för att sätta upp på väggen. Plus att några av dem var lite kexiga och sköra. Så jag har fått vara väldigt påhittig för att lyckas få upp dem. Att vi bara har betongväggar har inte gjort det så lätt heller... Men nu sitter dem där och jag är ganska nöjd!
 
De flesta motiven har jag ritat själv, eller ritat av andra bilder. Gamla porträtt som jag hittat på loppis, ett foto från Paris och två vykort. Mest nöjd är jag nog över den vita ramen. Lite udda och rolig grej. Och väldigt lätt att byta ut bilder i den. Den avlånga ramen med blommorna i måste jag hitta en passpartout till, ser lite roligt ut just nu...
 
Det roligaste med en tavelvägg tycker jag är att det är hyffsat enkelt att bara fortsätta bygga ut den. När jag listat ut hur jag ska få upp den sista ramen, som ska sitta till vänster om trädet och lövet, tror jag nog att jag kommer va helt nöjd. Men kan tänka sig att det kanske ska vara något mer längst ut till höger... Vad tycker ni??

Så fyndar du bäst på loppis

Jag shoppar mycket, det går inte att förneka. Men jag är knappast rik och pengarna måste framförallt räcka till mat och hyra. Men det finns knep för att fortfarande kunna shoppa med en liten budget. När jag tittar runt i min eget hem konstaterar jag snabbt att de flesta av mina favoritprylar har jag fyndat eller fått i present. Och det bästa spartipset jag har att ge är att va ett loppisfreak!
 
Men att shoppa på loppis är inte alltid en dans på rosor. Min mamma har tränat upp mig ända sedan jag låg i vagnen ;) Och de allra bästa tipsen tänkte jag dela med mig av till er!
 
Det finns bra och dåliga loppisar, och man hamnar många gånger på riktigt konstiga ställen. Men man lär sig vad man man ska akta sig för. Garageloppisar och bakluckeloppisar är generellt sånt som kan vara mysko. Men det e klart det finns undantag.. Jag har mina favoritställen och det alla har gemensamt är att dem är välsorterade.
Rund glasvas från Skruf 5:- på loppis.
 
Se till att vara mätt, utvilad och på bra humör. Det går åt mycket energi till att sortera ut guldkornen. För även på en välsorterad loppis finns det en hel del skräp. Ha en tanke i bakhuvet vad du är ute efter och gå minst två varv och scanna hyllorna. Ibland syns inte guldkornen vid första anblicken!
 
En supersöt, somrig väska. Hänger just nu som en inredningsdetalj. 10:- på loppis.
 
Va snabb! Jag må vara den långsamaste på att fatta beslut. Men på en loppis finns det sällan flera exemplar. Så hittar du något som du inte är helt hundra på, bär på den en stund eller be om att få lägga undan medans du kollar runt. Beslutsångest är din värsta fiende på loppis, se till att den inte vinner!
 
Allt på denna bild är köpt på loppis förutom kameran som var min morfars. Dyrast var nog tavlan som kostade 75:-
 
Att fynda på loppis är inte bara roligt och bra för plånboken, utan också super för miljön. När man själv tröttnat på fynden är det bara att lämna in igen på en loppis. Det finns ju allt fler etablerade loppisar som tar hand om allt om man inte orkar sälja själv. Sen finns ju Blocket och Tradera, perfekt att fynda/sälja på utan att behöva anpassa sig till öppettider! :)

Lägenhetsfotografering

Tulpaner gör mig glad. Älskar tulpanperioden som precis har börjat. Lite färg under årets tråkigaste månader!
 
Idag hade vi en fotograf hos oss som fotade lägenheten inför en eventuell flytt. Vi är långt ifrån att flytta än på länge. Men vi har väl lite smått börjat längta efter något större. Vi har ingen brådska men vi har ögonen öppna! Och oj vad vi städade och plockade igårkväll. Tanken att någon skulle komma och fota vårt hem gjorde att jag hade kunnat hålla på hur länge som helst. Tror nog det aldrig har sett så fint och städat ut här hemma... Det ska bli roligt att se bilderna sen!
Kreativ 20 åring med många drömmar. Älskar foto, inredning, shopping och slappa söndagar. Jobbar heltid som receptionist och bor med sambon i en etta utanför Stockholm. Kul att du hittat hit och hoppas du blir inspirerad!

HannaVic logotype